Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este desemnat în funcţia de vicepremier interimar, informează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a luat act de demisia vicepremierului Viorel Ştefan, în cazul acestuia constatând încetarea calităţii de membru al Guvernului.

Vinerea trecută, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, prin vot, ca ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, să deţină şi calitatea de vicepremier interimar, funcţie rămasă vacantă prin plecarea lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi.

Numirea ca interimar în funcţia de vicepremier a lui Eugen Teodorovici vine în contextul în care de la 1 iulie a început mandatul lui Viorel Ştefan ca membru al Curţii de Conturi Europene, pentru o perioadă de 6 ani.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, pe 28 iunie, că în Comitetul Executiv al PSD a fost luată decizia ca ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici să fie propus interimar pentru funcţia de vicepremier, în locul lui Viorel Ştefan.

Pe 25 iunie, Guvernul a anunţat că mandatul de vicepremier lui Viorel Ştefan se încheie. Acesta a fost înlocuit şi ca deputat de către Laura Georgescu conform AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.