Naval Group și Australia au semnat astăzi acordul privind programul de parteneriat strategic pentru dezvoltarea de submarine, se arată într-un comunicat al constructorului francez de nave militare. 

Acordul a fost semnat în prezența premierului australian, Scott Morrison, a ministrului francez al apărării, Christopher Pyne, și a ministrul francez al forțelor armate, Florence Parly.

Acordul stabilește principiile cooperării dintre cei doi parteneri pentru Programul Submarin de clasă de atac, care include:

  • livrarea a 12 submarine cu capabilități de vârf;
  • livrarea de noi tehnologii și capacități avansate de fabricație care vor permite Australiei să treacă la un alt nivel de suveranitate datorită deținerii de submarine;
  • crearea a mii de locuri de muncă directe și indirecte, care vor avea un impact pozitiv asupra generațiilor de viitoare australieni;
  • oportunități de dezvoltare pe termen lung pentru industrie, permițând companiilor australiene implicate în programul de submarine să investească în capacitățile necesare pentru a sprijini implicarea lor în activitățile de construcție și susținere.

„Naval Group este cunoscut pentru construirea de submarine avansate din punct de vedere tehnologic. De-a lungul timpului, compania a construit 100 de submarine pentru nouă țări diferite”, a declarat Herve Guillou, președinte și CEO al Naval Group.

„Acest acord va face posibil ca Group să transfere „know-how” și „know-why” Australiei, pentru ca acesta să devină o națiune cu capabilităţi superioare de luptă submarină. Suntem foarte încântați de oportunitățile pe care le avem și ne angajăm să livrăm viitorul Program de Submarine pentru Australia. Suntem recunoscători echipelor din Australia și ale Naval Group care au muncit din greu pentru a obține acest acord”, a declarat Guillou.

În România, gigantul francez Naval Group este asociat cu Șantierul Naval Constanța (SNC) în cadrul programului de cooperare industrială care vizează construcția celor patru corvete scoase la licitație de Ministerul Apărării Naționale pentru dotarea Forțelor Navale Române.

Naval Group este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație, complet echipate cu sisteme de luptă antiaeriană, anti-navă sau anti-submarin.

Compania este prezentă în 18 țări de pe patru continente. Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea a 10 corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Naval Group, grație experienței unice și celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, a fost selectată să construiască submarine pentru state cu forțe navale importante, precum Brazilia și India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.