Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, afirma ca deciziile luate de o majoritate în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului trebuie respectate, chiar daca personal consideră că „nu trebuie exagerat” cu astfel de evenimente.

„În principiu, avem deja nişte hotărâri luate şi rediscutarea acestor hotărâri ţine doar de plenul CExN. Vom vedea care sunt opiniile. Trebuie să revenim la principii. Congresele sunt oportune de câte ori se iveşte o ocazie sau o situaţie de criză. Sigur nu trebuie să exagerăm cu organizarea forului statutar cel mai înalt al PSD. Totuşi, nu putem evita lucrul acesta, dacă o majoritatea constituită în cadrul CExN decide într-un anumit fel. E nevoie de o revenire la baza noastră, un congres extraordinar care să modifice statutul şi să ne dea posibilitatea să ne adresăm membrilor noştri din fiecare organizaţie, ca apoi să urcăm până la alegerea noii conduceri statutare, evident, pe baza unui statut modificat. Adică un congres extraordinar nu-l putem ocoli. Majoritatea colegilor noştri s-a pronunţat pentru modificarea statului iar lucrul acesta ne dă o orientare pe care CExN va trebui să o urmeze. (…) Trebuie să punem argumentele pe masă”, a declarat Buzatu la Parlament, înaintea şedinţei CExN al PSD.

Întrebat ce poziţie va avea în cadrul CExN, el a spus: „Nu ştiu ce părere are şi preşedintele executiv, care a preluat atribuţiile conform statutului. Nu vrea cineva, e o idee, dar până la urmă ne supunem cu toţii hotărârilor luate în CExN. Votul va fi dat după ce vom cântări toate argumentele luate în această dezbatere, conform AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.