Numele Damen apare într-un nou scandal legat de suspiciuni de corupție, după cecompania olandeză a încearcat să împiedice publicarea a șase documente interne ale Ministerului Afacerilor Externe, scrie B1.ro, care citează publicația olandeză NRC Handelsblad.

Procurorii olandezi suspectează că Damen ”a dat mită unor oficiali guvernamentali străini, prin intermediari, pentru a primi contracte”, notează sursele citate.

Potrivit surselor citate, reprezentanții Damen au cerut miercuri, în fața instanței din Rotterdam, suspendarea publicării acestor documente. Aceștia consideră că publicarea documentelor, care ar conține informații sensibile despre o faptă de corupție, ar putea afecta interesele internaționale ale companiei.

Documentele în cauză descriu consultări interne de la Minister, din 2016, după sancțiunea primită de Damen, în același an, de la Banca Mondială. Compania ar mințit instituția bancară în legătură cu angajarea unui intermediar pentru o afacere de corupție în Sierra Leone. În consecință, Damen a primit interdicție de a concura în următorul an și jumătate la proiecte finanțate de Banca Mondială.

În România, Damen, alături de Naval Group și Ficantieri, încearcă să obțină contractul pentru construcția a patru corvete pentru Forțele Navale Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.